aegina top gr

11o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας
Σάββατο 6.8.2016Αυλή Ναού Σωτήρος (πίσω από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο)                                     

"Στα μονοπάτια του έρωτα", γαλλική μουσική για σοπράνο, φλάουτο και πιάνο

Χριστίνα Γιαννακοπούλου, σοπράνο, Βίκη Βασιλειάδη, φλάουτο και Μαρία Παπαπετροπούλου, πιάνο

 

Χορηγοί του φεστιβάλ: Friedrich Michael Seegy, Μartha & Reinhard Walther,

οι Γιατροί του Κόσμου και η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού:

MdM Logo CMYK singleKpsLogo

Με την υποστήριξη των:

Δήμος ΑίγιναςΙερά Μητρόπολις Ύδρας-Σπετσών-Αιγίνης και Συλλόγου Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

 

  

aegina-tops 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

A' ΜΕΡΟΣ

C.Saint-Saens (1835-1921) : "Une flute invisible" (ποίηση V. Hugo) για σοπράνο, φλάουτο και πιάνο.
G.Faure (1845-1924) : "Puisqu' ici bas toute ame..." (ποίηση V. Hugo) για σοπράνο, φλάουτο και πιάνο 
P. Gaubert (1879-1941) : Madrigal, για φλάουτο και πιάνο 
C. Debussy (1862-1918) : Πρελούδιο για πιάνο"Minstrels", Δύο τραγούδια για σοπράνο και πιάνo: Romance (ποίηση P. Bourget) και Nuit d' Etoiles (ποίηση T. de Banville), "Syrinx" για φλάουτο

A.Roussel (1869-1937) : Jouers de flute ,για φλάουτο και πιάνο:
Krishnα και Mr de la Pejaudie 
C.Chaminade (1857-1944) : Portrait(ποίηση P. Reyniel) για σοπράνο, φλάουτο και πιάνο.

 

B' MEΡΟΣ
G.Faure (1845-1921): Sicilienne, για φλάουτο και πιάνο, Δύο τραγούδια για σοπράνο και πιάνο:
Clair de lune (ποίηση P.Verlaine) και Apres un reve (ποίηση R. Bussine)
J.Massenet (1842-1912) : Elegie, (ποίηση L. Gallet) για σοπράνο, φλάουτο και πιάνο.
M.Ravel (1875-1937): Piece en forme de Habanera, για φλάουτο και πιάνο

E.Satie (1866-1925) : "Je te veux" (στίχοι: H. Pacory) για σοπράνο και πιάνο 
F.Poulenc (1899-1963) : Αυτοσχεδιασμός για πιάνο αρ.15, αφιέρωμα στην Edith Piaf 
H.Giraud (1920-2016):" Sous le ciel de Paris" E.Piaf (στίχοι: J. Drejac) για σοπράνο, φλάουτο και πιάνο 
F.Poulenc (1899-1963) : "Les chemins de l' amour" (>στίχοι: J. Anouilh) για σοπράνο, φλάουτο και πιάνο

 

Χριστίνα Γιαννακοπούλου, σοπράνο

Η Χριστίνα Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε μονωδία στο Ωδείο «ATHENAEUM» απ' όπου αποφοίτησε το 1995 από την τάξη του κ. Κώστα xristina giannakopoulouΠασχάλη με Άριστα Παμψηφεί και Α' Βραβείο. Είναι απόφοιτος του «Εργαστηρίου Υποκριτικής Τέχνης για το Θέατρο και την Όπερα» του κ. Σπύρου Ευαγγελάτου. Επίσης είναι Πτυχιούχος της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1994 κέρδισε την υποτροφία YAMAHA, και την επόμενη χρονιά, το 1995 κέρδισε την Α' Διάκριση στο LIED-ORATORIUM λαμβάνοντας μέρος στο διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού «ΜΑRIA CALLAS - GRAND PRIX». Την ίδια χρονιά έως το 1998 και με υποτροφία του Συλλόγου "Φίλων της Μουσικής Καλαμάτας" σπούδασε LIED-ORATORIUM στην Ακαδημία Μουσικής και Εφaρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης κοντά στους Κurt Equiluz και Margarita Lilova παίρνοντας δίπλωμα με Άριστα Παμψηφεί. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού τραγουδιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους Λίποβτσεκ, Βενούτι, Ρέινολντς, Ντιμιτρόβα, καθώς και με τον διεθνούς φήμης μαέστρο Χέλμουτ Ρίλλινγκ, ως υπότροφος της Διεθνούς Ακαδημίας Μπαχ. Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ,το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και με την Όπερα Δωματίου Αθηνών. Το 2000 έκανε την εμφάνισή της στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Πολλές και οι εμφανίσεις της στο εξωτερικό όπως Κολομβία, Βενεζουέλα, Ισπανία, Ιταλία , Γερμανία , Αυστρία, ερμηνεύοντας έργα των Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Wolf, Berg, Britten κ.ά. Διδάσκει μονωδία στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο ωδείο "ATHENAEUM" και στο ωδείο Kodaly. Από το 2011 διδάσκει στο στούντιο Όπερας στης Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

Βίκη Βασιλειάδη, φλάουτο

Η Βίκη Βασιλειάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σπούδασε φλάουτο στο Ωδείοvicky vasiliadiΑthenaeum στην τάξη της Στέλλας Γαδέδη, απ΄ όπου πήρε το δίπλωμά της με Άριστα παμψηφεί και Διάκριση εξαιρετικής επίδοσης τον Ιούνιο του 1991. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι στο Conservatoire de Boulogne, όπου πήρε μαθήματα δεξιοτεχνίας από τον P.Y. Artaud. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φλάουτου με τον W. Bennett και τον J.Cl. Gerard και σεμινάρια του Δήμου Αθηναίων για την παραδοσιακή μουσική και τη συμφωνική ορχήστρα , καθώς και μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού με τη Δόμνα Σαμίου .Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου στην Αθήνα (Γαλλικό Ινστιτούτο, Ινστιτούτο Γκαίτε, Φ. Νάκας, Κολλέγιο Αθηνών κ.λπ.) καθώς και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Έχει συμπράξει, είτε σαν σολίστ, είτε σαν μουσικός ορχήστρας, με το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ), την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Σύνολο Μπαρόκ Αthenaeum και τη Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας. Διετέλεσε ως μόνιμο μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας(1993-1999). Από την αρχή της επαγγελματικής της διαδρομής έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά και με αποτελεσματικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της διδακτικής του φλάουτου. Υπηρέτησε ,ως μόνιμη δημόσια λειτουργός, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας(2003-2013), δίδαξε φλάουτο στο Ωδείο Κόνταλυ στην Αθήνα και από το 1991 έως και σήμερα είναι καθηγήτρια φλάουτου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σημειώνοντας αξιόλογες επιτυχίες.

 

Μαρία Παπαπετροπούλου, πιάνο

Η Μαρία Παπαπετροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με τις Πόπη και Ναταλία Μιχαηλίδου στο «Αθήναιον» Ωδείο και το Ωδείο Σκαλκώτα αντίστοιχα. maria papapetropoulouΠήρε το δίπλωμά της από το Ωδείο Σκαλκώτα με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές της με τη Φρανσουάζ Τινά στην Εκόλ Νορμάλ του Παρισιού και στο Εθνικό Ωδείο της Ορλεάνης, απ' όπου αποφοίτησε αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Κατόπιν με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης με τον Ούλριχ Ραντεμάχερ, στην ειδικότητα συνοδείας λίντερ, αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μaster of Arts) με άριστα. Παρακολούθησε σεμινάρια και τμήματα τελειοποίησης πιάνου, μουσικής δωματίου και συνοδείας λίντερ με τους Λέβ Βλασένκο, Γκίττυ Πίρνερ, Εντουάρντο Χούμπερτ και Μπρούνο Κανίνο. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ (Μέγαρο Μουσικής 1994) και σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Έχει συμπράξει επανειλημμένα, ως σολίστ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Φιλαρμονική του Ριαζάν στη Ρωσία και την Ορχήστρα Νέων του Μύνστερ στη Γερμανία όπου ηχογράφησε σε CD το κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ KV 467. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θ. Αντωνίου και έχει εμφανιστεί στην Ελληνική και την Τουρκική τηλεόραση. Έχει τιμηθεί, μαζί με την Sedef Ercetin (βιολοντσελίστρια από την Τουρκία), με το βραβείο Abdi Ipekci για την Ελληνοτουρκική ειρήνη και φιλία (1999). Διδάσκει μάθημα συνοδείας και μουσικής δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

 

 

 

 

Χάρτης | Αυλή Ναού Σωτήρος

 

 

Ώρα έναρξης
όλων των συναυλιών είναι στις 21:00΄

 

Τα εισιτήρια κοστίζουν

10 ευρώ και 7 ευρώ (φοιτητικά, ΑΜΕΑ),
ενιαίο εισιτήριο για όλες τις συναυλίες: 50 ευρώ

και θα προπωλούνται στους χώρους των συναυλιών μία ώρα πριν από την ώρα έναρξης κάθε συναυλίας, καθώς και στο ζαχαροπλαστείο «Αιάκειον» στο λιμάνι της Αίγινας, από τις 1 Αυγούστου.

 

 150x150 Aegina